Serial Mom





Uzun zaman önce alıp, nedense izlemeyi sürekli ertelediğim bi filmdi Serial Mom: Herhangi bi sebebi yok gerçi, üşengeçlik diyelim.. neysse,, demin izlemeyi bitirdim, dvdsindeki ekstralarıysa daha sonra izlemeyi düşünmekteyim: Çünkü o kadar çooklar ki, bikaç saat de bunlara ayırmak gerekiyor..

Film, gayet ciddi bi şekilde "gerçek.." bi hikayeden uyarlandığını belirtiyor açılışında ve kapanışındaki yazılarla: Ve bunu, olayların günü/saatini vererek destekliyor: Ama Serial Mom kurmaca: Mockudrama şeklinde bi kelime türetebilirim hatta bu durumu tanımlamak için..
Beverly ablamız, tipik bi banliyö sakini: İki çocuu var, kocası.. Ancak, daha ilk sahnede sakızlardan ve sineklerden hoşlanmadığını anlıyoruz: Obsesif-kompulsif olduğunu düşünürken, buna bi de sosyopat reaksiyonları ekleniyor: Komşusunu taciz ediyor, sonrasındaysa fütursuz bi şekilde cinayet işlemeye başlıyor: Gerekçeleriyse olağanüstü..
Sonunda yakalanıp, mahkemeye çıkarılıyor; savunmasını kendi yapıyor ve eet: Serbest kalıyor..

Filmin göndermeleri olağanüstü: Ted Bundy'den, Frankenstein'a, Freddy'den, Marathon Man'e, Texas Chain Saw Massacre'dan, Dracula'ya, Annie'den, Gojira'ya bissürü bissürü-
çıkaramadıklarım da var :((
John Waters filmlerinin gediklilerinden faremiz de eksik diil tabii..

Rock bardaki L7 performansıysa muhteşemdi: Camel toeyu bi de böyle görmek varmış, ahah..

John waters'ın "hafif.." filmlerinden biri, birisi Serial Mom ama, çok komik, eet..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.