Five Minutes of Heaven



[Filmekimi'nde bu sene izleyebildiğim tek film oldu bu: Sevgili geldi filan, bi de "nasıl olsa hepsi gösterime çıkacak.." düşüncesi bi yandan, aldığım 7 biletin çöpe gitmesine sebep olacaktı ki, sevgili kişisinin işi çıktı filan.. Bugün gidip izledim..]

Filmin başında Oliver uyarıyor bizi, "Kuzey İrlanda'da çatışmalar nedeniyle 3000 küsur insan öldü: Bu, kaynağını iki kişiden alan kurgulanmış bi hikayedir.." diye.. Alistair, Ulster Volunteer Force üyesi bi genç, bi suikast planlıyor; ve bağlı olduğu yerel liderden onay aldıktan sonra, bi akşam üzeri Jim'i öldürüyor: Hesapta olmayan şeyse şu: Top sektiren Joe.. Göz göze geliyorlar ve ikisi de birbirlerini asla unutamıyorlar..

Alistair, 12 yıl hapiste kalıyor, sonrasında tahliye oluyor ve bi tv programına konuk olmayı kabul ediyor: Joe da.. İkisinin çekim yapılacak yere götürülmelerini paralel kurguyla izliyoruz: İkisi de gergin ve fakat, bununla baş etmek için kullandıkları s/avunma mekanizmaları farklı.. Yıllarca annesi tarafından "abini sen öldürdün.." diye ezilen Joe, bununla başa çıkmakta zorlanırken, Alistair, oldukça sakin..

Karşılaşacakları anda, asıl amacı Alistair'i öldürmek olan Joe, çekim yapılacak evi terk ediyor.. Bi hafta sonra Alistair "şu kafedeyim.." diye yazdığı notu Joe'a ulaştırıyor.. 37 numaralı dairede karşılaşıyorlar..

Bu mütevazi filmi beğendim: Overactinge pek de izin vermeyen dengeli oyuncu yönetimi, minimal sanat yönetimi filmin en büyük artıları.. Reality show sektörüne attığı esaslı tokat da cabası.. Liam Neeson rolünün gereklerini yerine getirirken, James Nesbitt ışıl ışıl parlıyor..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Televizyoncuların yayınladıkları gerçekliklere ne derece yabancı olabildiklerini "kıyak" anlatmış..kurgu da iyi...filmin sonunda iki kahraman/kurban'ın aralarındaki kavga "artık bitti" sözüyle sonlanıyor bence bu da artık insanlara saçma sapan milliyetçi "gaz"ların verilemeyeceğini müjdeler gibi...en azından avrupa'da...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.