Benny's Video




İster istemez Funny Games'teki Paul'un belki de ilk cinayetinin home-videosu olduğunu düşündürüyor bi yandan bu film..

Benny'nin video kiralamak, video çekmekle geçen günlerinin birinde işlediği cinayetten sonra, ailesinin kimsenin duymadığından/bilmediğinden/görmediğinden emin olduktan sonra, bunu, paniğe dahi kapılmadan örtbas etmesi, filmin özeti..

Tabii, bunu Haneke usulüne göre izliyoruz: Benny'nin işlediği cinayet ve videosu kendisi (ve tabii ki seyirci..) için o kadar olağan ki, çiftlikteki domuz kesme kaydı ve odasında sürekli dışarıyı "gözetleyen.." kayıtları gibi değerlendiriyor/uz: Ailesi de bizimle aynı fikirde: Kanıtlar ortadan yok olduktan sonra, olayın gerçekliği kalmıyor: Ailesinin düştüğü tuzağa seyirci de düşüyor: Benny'nin saçını kestirmesini travmasının dışa vurumu olarak görüyoruz, annesini çişini yaparken çekmek istemesini belki sosyopatlığına bağlıyoruz, Mısır'da olayı unutmuş gibi davranabiliyor olmasını da makul bulabiliyoruz: Çünkü o kadar sıradan ki artık ölümler, her gün onlarcasını duyduğumuz ölüm haberlerinin tepki eşiğimizi geçmeleri neredeyse imkansız..

Ancak, film Mısır'a uğradığında filmin temposu düşüyor biraz: Turistik gezi izliyormuşuz gibi..

Arno Frisch süfer ötesi tabii: Baba rolünde Ulrich Mühe de oldukça ii.. Filmin anlatım tekniğiyse Haneke usulü: Müthiş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.