Kurt Cobain About A Son




'06'da !f bünyesinde izlediğimiz AJ Schnack'ın yönettiği belgesel: Kurt'ün hayata bakış açısını, onunla yapılmış farklı röportajlar aracılığıyla, kendi sesinden kulaklar önüne seriyor-
göz önü meselesine gelicem..
Kurt, kendisinin -Superman gibi, başka bi gezegenden geldiğine inanıyor.. Hatta belgeselde bana en çok dokunan anlardan biri olan Aberdeen'deki fabrika avlusunda koşarken de süper kahramancılık oynarmış.. Chris'le tanışmasını anlatıyor, Olympia günleri başlıyor ardından..

Başlangıçta gayet keyif veren bi ortamda olduğunu düşünürken, bi zaman sonra sıkılmaya, bunalmaya başlıyor.. Ardından da Seattle günlerine geçiyoruz.. Uyuşturucu problemleri, mide problemi, Courtney-
ki, ne kadar da Nancy Spungen'e benzediği filan..
Nirvana'yı bırakmak istediğinden, gazetecilere karşı beslediği öfkeden.. Courtney'i ne kadar çok sevdiğinden bahsediyor..

Belgeselse oldukça sıkıcı bi görselliğe sahip: Meditatif bi etkisi olduğu tartışılabilir belki, ve fakat özellikle Kurt'ün söylediklerinin üzerine bindirilen canlandırma kısımları (misal, lisedeki "benimki gibi saç kesimine sahip olan biri, birisiyle tanışsaydım her şey çok daha başka olurdu..") felaket hakkaten de..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.