Harry Potter And The Chamber Of Secrets


Yedilemenin Chris Columbus yönetimindeki '02 yapımı filmi Chamber Of Secrets, açıkçası izlediklerim arasındaki en kötüsü olma gibi bir özelliğe sahip.. Bu denli klişelere bulanılmış olmasını hiç beklemiyordum..

Hikayesi ise şöyle: Yine Harry'nin ev hallerine odaklanmış vaziyette açılan filmde, Ron ve kardeşleri Harry'yi uçan arabaları sayesinde kurtarıp Hogwarts'ın yolunu tutarlar.. Ve fakat Dobby, sürekli Harry'yi kötü şeyler olacağına dair uyarmakta, hatta yeri geldiğinde çocuğu sabote etmektedir.. Derken okulda gizemli olaylar vuku bulmaya başlar: Duvarlara kanla yazılmış yazılar, Harry'nin duyduğu sesler, taşlaşan öğrenciler derken günden güne ciddileşen durum karşısında herkesi kurtarma görevi tabii ki Harry'ye düşer..

Büyücüler arasındaki sınıf ayrımına dikkat çeken kimi sahneler her ne kadar yerlerini bulsalar da, karakterlerini iyi-kötü olarak böylesine kutuplaştırmış bir hikayede ne yazık ki işlevlerini yerine getiremiyorlar: Belki kitapta daha ayrıntılı yer veriliyordur ancak, sadece filmdeki bilgilere dayanarak okulun kurucularından sözkonusu Slytherin'in neden ayrıldığı, neden böylesi bir oda inşa edip içine de basiliski yerleştirdiği havada kalıyor: Nedir yani?? Diğer büyücülere karşı gelemiyor muydu, ya da kendi okulunu açamıyor muydu?? Dahası muggle dünyasında varlıklarını gizleyen büyü/cü dünyası neden Hermione gibi muggleları kabul etmektedir-
e çünkü ırkçı değiller??
Bu sorulara açıkçası cevap bulamadım ben..

Görsel açıdan tatminkar olsa da, film önceden tahmin edilebilirliği dolayısıyla çok kan kaybeden film, zaman zaman son derece sıkıcı olmayı da beceriyor..



1 yorum:

Mystic dedi ki...

Kitapları oku derim ben. Daha fazla fikir sahibi olmak istiyorsan eğer... Fakat iş sadece film eleştirisi yapmaksa o ayrı...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.