Burlesque


'10 yapımı Steve Antin filmi Burlesque'i sadece Cher için izlediğimi belirtmeliyim.. Ancak filmin başka özellikleri de var, zira Antin'in ilk yönetmenlik denemesi, Aguilera'nın da ilk oyunculuk.. Genel olarak belli bir çizginin altına düşmeyen film, vasatlıktan da kurtulamıyor ne yazık ki..

Hikayesiyse kısaca şöyle: Ali/ce, her şeyini geride bırakıp L.A.'ye gelen yetenekli bir kızımız, Cher'in işlettiği Burlesque adlı kulüpte zorla çalışmaya başlıyor, hırsıyla önce dansçı, sonrasındaysa tam bir bürlesk sanatçısı oluyor.. Kulübün para sorunu hallediliyor, sınanan aşk mutlu sona ulaşıyor.. Ve müzikallerin adeti olduğu üzere, "büyük.." bir performansla film bitiyor..

Öncelikle filmin lgbtt camianın ilgisini çekebileceğini belirtmeliyim, filmin ağzı bozuk olmasa da, mainstream bir filme nazaran ufaktan (yapabildiği kadar..) yaramazlıklar yapıyor, bazı diyaloglarsa kitschliği sebebiyle ilaç gibi gelebilir-
bana da geldi..
Cher faktörü: Ses tonuyla daha iyi bir oyunculuk sergiliyor kendisi, diyalogları ifade edişi filan güzel olmasına güzel de, oyunu fazlasıyla botokslu.. Dead-pan anlayışımıza yeni bir anlam katıyor gerçi, yine de varlığıyla bile filmi götürüyor-
filmin orta bölümlerinde uzun bir süre göremeyince filmden koptum resmen.. Özlemişim kendisi, hem sesini, hem de her halini..
Aguilera faktörü: Kızışan pop müzik piyasası, Lady Gaga'yla karşılaştırılması/taklit olayları, kötü satışlar, boşanma filan derken kariyerinde pürüzler yaşamaya başlayan ablamız, bir hamleyle kendini sinema dünyasına atsa da, malesef altından kalkamamış, zira oyunculuğu hakikaten yerlerde sürünüyor, filmin müzikal bölümlerinde üstüne düşeni yapıyor yapmasına da, Aguilera'nın gırtlak numalarına tahammül edemeyişim bu bölümleri de cezbedici bulmamı engelliyor, bakalım kendisinin bir sonraki hamlesi ne olacak??

Filmin her ne kadar nasıl gelişeceğini bilseniz de, genelde yalpalamadan ilerleyip, soruların hiçbirini yanıtsız bırakmayarak mutlu bir şekilde bitiyor, size de bu pastadan payınıza düşeni almak kalıyor-
şekerli şeylerden hoşlanmıyorsanız yaklaşmayın tabii..

İleride ufak çaplı bir külte dönüşebilir mi bilinmez ancak, (belki de şu anda dinlediğiniz..) Cher'in puslu ve derin sesiyle söylediği Welcome To Burlesque şarkısıyla bile hatırlayacağım bir film Burlesque, bir de düşük göz kapaklı Cam Gigandet denen afetle tanışmama sebep oldu, daha ne olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.