The Rocky Horror Picture Show


Hakkaten olağanüstü bi film Rocky Horror.. Bu yazıda da ne yazacağımı bilemiyorum açıkçası, kült külliyatının en nadide parçalarından biri, birisi hakkında yazılmayan bişii kalmamış olması muhtemel.. Kısa bi özet geçiym, sonrasında da hissettirdiklerini şey ediym..

Richard O'Brien'ın müzikalinden uyarlanan film, bi düğünle açılıyor, düğüne katılan Janet, gelinin çiçeğini kapıyor ve Brad kendisine nişanlanmayı teklif ediyor ve çiftimiz nişanlanıyor.. Bu mutlu haberi vermek için Dr Scott'ın evine doğru yola çıkıyorlar ve fakat fırtınaya yakalanıp, yolda kalıyorlar.. Arabaları bozulmadan önce gördükleri şatoya gidip, yardım istemeyi düşünüyorlar ve şatoya gittiklerinde Riff Raff onlara kapıyı açıyor.. Korkan çiftimizi Time Warp dansıyla karşılıyor şato sakinleri-
ki, süfer bişii kendisi: Herkesler gibi ben de yapıyorum, eet..

Bu dans sırasında Janet, 2 kez filan bayılıyor.. Ve filmin asıl yıldızı Frank-N-Furter sahneye çıkıyor.. Uzaylı bi travesti olan Frank, kendine bi erkek yaratmak için Eddie'nin beyninin yarısını aldığı için Eddie'yi dondurucuda tutuyor.. Ve bi şarkılığına dondurucudan çıkan Eddie'yi Frank öldürüyor, ardından Frank ve Rocky Horror evleniyor.. Aynı gece Frank, hem Janet, hem de Brad'le yatıyor.. Frank, Rocky'yi de "tutsak.." ettiği için Rocky Horror kaçıyor ve Janet'le yatıyor.. Dr Scott'sa Eddie'nin akrabası olduğu ve ondan haber alamadığı (sonradan öğreniyoruz ki, aslında aldığı..) için şatoya geliyor.. Ve olaylar gelişmeye devam ediyor filan..

Filmin en güzel yanı, tabii ki Frank-N-Furter rolündeki Tim Curry: "Mükemmel.." kelimesinin bile tam karşılayamadığı bu performans filme çok şey katıyor.. Göndermelerin daha açılış jeneriğinden başlayıp, film boyunca sürmesi de süfer tabii ki.. Sonra şarkılar: Ve tabii ki filmin görsel yapısı/campin doğası da olağanüstü..

Filmin benim en çok hoşuma giden yanı, cinsellik konusundaki tavrı.. Eşcinselliği ya da travestiliği öne çıkarması filan diil kastettiğim, filmin sonlarına doğru havuzdaki sahnede yatıyor bahsettiğim tavır..

Bi de, artık onlarca kez izlendikten sonra çekim hatalarını da bulmak mümkün oluyor: Frank'in Rocky Horror'ı "canlandırmadan.." önce eline geçirdiği eldivenlere dikkat..

Bi benzeri daha olmayan bu "tür çorbası.." film, en eğlenceli/k filmlerden: Şemsiyelerinizi unutmayın..

*: Bu yazıyı, filmdeki en sevdiğim şarkılardan biri, birisi olan "Touch-a Touch-a Touch Me.." eşliğinde yazdım: "I wanna be dirty.."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.