Beden Parçaları Üzerine 3 Film: Taxidermia


'06 yapımı Taxidermia, zaman zaman oldukça zorlayıcı bi hal alıyor, bundaki en önemli faktörse belgesel gibi duran yapısı.. "Gerçek.." olmayı başardığı için seyirciyi provoke etmekte hiçbi şekilde zorlanmıyor film..

Hikayesi şu: Kısa bi prolog ardından 3 kuşaklık bi hikaye akmaya başlıyor: İlk hikayenin kahramanı Morosgovanyi bi köyde, çiftlik evinde yaşayan ailenin yanında uşak olarak çalışıyor: Ailenin iki kızı var ve abazanlıktan çıldıracak durumda olan Morosgovanyi, günlerini iş yaparak, kızları gözetleyerek, mastürbasyon yaparak filan geçiriyor.. Evin babasınınsa ondan aşağı kalır yanı yok: "Am.." konulu monoloğu hakkaten "ohaa.." dedirtiyor.. Ve fakat Morosgovanyi'nin sapık olduğunu anlıyoruz zaman geçtikçe: Kibritçi Kız'ı düşünerek mastürbasyon yapıyor ve domuz kesildikten sonra da zoofil (dahi nekrofil..) eyleme koyması sırasında evde yaşayan tüm kadınları hayal ediyor.. Ertesi sabah evde bi doğum gerçekleşiyor, kuyruklu doğan erkek çocuk bi sonraki bölümün kahramanı oluyor ve fakat kafamızda aynı soru yankılanıyor: "Ev sahibi Morosgovanyi'yi neden öldürdü??"-
akla tabii ki, ilk olarak çocuun Morosgovanyi'den olduğunun anlaşılması geliyor..

Sonraki bölümde, Kalman'ın büyüyüp, yemek yarışmalarına katıldığını izliyoruz, ki, cidden bu bölümdeki yemek ve kusma sahneleri fecii derecede iç kaldırıyor.. Macaristan adına yarışan iki yarışmacı da, aynı dalda ünlü bi yiyici olan ablamızı elde etmek istiyorlar.. Kalman yarış sırasında fenalaşıyor ve ablamızla işi ilerletiyor.. Düğün gecesi ablamız diğer adamla sevişiyor.. Balayında hamile olduğunu öğreniyorlar ve diğer çocuk doğuyor-
lajos Balatony..

Lajos'sa filme adını veren işle meşgul.. Kendine ait bi taksidermi dükkanı var.. Her akşam markete uğrayıp, babası, babasının kedileri için bişiiler alıyor (kasiyere de lolipop..) Fecii derecede kilo alan Kalman'ı eşinin de terk ettiğini öğreniyoruz.. Evde beslenen kedilereyse et yerine margarin veriliyor ve kediler bu yüzden fecii derecede sinirli bi şekilde dolaşıp duruyorlar.. Bi akşam Lajos ve babası kavga ediyor, kedilerin olduğu bölmenin kilidini açık unutan/bırakan Lajos yüzünden kediler oradan çıkıyor ve Kalman'ı öldürüyorlar.. Babasını dolduran Lajos, sonrasında muhteşem bi düzenekle kendisini de "sonsuz.." hale getiriyor..

Film, zaman zaman zor, eet, ve fakat sıkmadan kendisini izletme konusunda zaman zaman yalpalıyor.. Ancak ilk bölümdeki küvetin çeşitli anlamlar taşıdığı sahne/ler olağanüstü.. Son bölümde Lajos'un iç organlarını çıkardığı sahneler de oldukça ii.. Çok sevmesem de, garip bi şekilde "kötü.." diyemediğim bi film Taxidermia..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.