Kuki Ningyo


"Elleri soğuk olanların sıcak bi kalbi vardır.."
Filmin bi yerinde böyle söylüyor yaşlı bi amca Nozomi'ye: Bu, filmin taglineı olsun istedim..

Kuki Ningyo, benim gibi kısmen odun bünyeleri bile etkileyebilecek bi naifliğe sahip: Öylesine naif ki, ölüm anı bile olağanüstü güzel geliyor..

Kendisiyle aynı adı taşıyan mangadan uyarlanan filmin kısaca hikayesi şu: Hideo'nun Nozomi adını verdiği bi şişme bebeği var.. Nozomi bi sabah kalbiyle uyanıyor ve hayata atılıyor.. Yolda giderken ona elini uzatan küçük kız çocuunun elini tuttuğunda kız, elini "soğuk.." diye bırakıyor.. Bi film kiralama dükkanında çalışmaya başlayan Nozomi, dükkandaki Junichi'ye aşık oluyor.. Geceleriyse Hiedo'nun seksüel arzularını ikame ediyor.. Junichi'yle yakınlaşan Nozomi, gölgesinin farklı oluşundan, acıkmamasından, doğum gününün olmayışından üzülse de, Junichi'yle mutlu oluyor.. Derken bi gün yılbaşı süslerini yerleştirirken "patlıyor.." Nozomi ve Junichi "Uyuyan Güzel.."i uyandırıyor yeniden-
ki, olağanüstü bi sahne, her şeyiyle..

Hideo'dan giderek uzaklaşan Nozomi, Hideo'nun bi akşam başka bi ikame nesnesi aldığını görünce ortaya çıkıyor ve evi terk ediyor-
"eski sevgilinin adı, değil mi??"
Junichi'yle bi araya gelen Nozomi, ona ne isterse yapabileceğini söylüyor-
"aynıyız.."
Junichi ona nasıl hayat veriyorsa, o da Junichi'ye hayat vermek isterken, onun ölümüne sebep oluyor.. Ve Junichi'yi diğer eski şişme bebeklerin gideceği yere gitmesi için çöpe atıyor.. Kendisi de yavaş yavaş ölüyor..
Ama bu ölüm, başkasının kalbini bulmasını sağlıyor: Apartmanın hikikomorik kadınının..

Kuki Ningyo, hakkaten çok ama çok temiz bi iş: Tabii ki, bunda en büyük pay bi şişme bebeğe hayat veren Bae Doona'ya ait..
Filmin insanların içindeki boşluğa karşı takındığı tutum biraz sulandırılmış gibi olsa da, Nozomi'nin şişme bebekleri üreten yere gidişi, akla ister istemez Edward Scissorhands'i getiriyor..
Nozomi'nin kalbi olduğuna pişman olması, "seksüel arzu ikamecisi.." olmasının farkında oluşu ve buna uygun davranışı (özellikle de fleshlightını yıkadığı sahne..) ve finale doğru Junichi'ye "ne istersen.."le açık ettiği koşulsuz teslimiyeti (sevgi??) insanın içini fena halde dağlıyor..

Çok ama çok güzel bi film Kuki Ningyo.. Hastası oldum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.