Prömiyer: Underage



Danny Linsner ile Ohm Phanphiroj yönetimindeki '11 yapımı kısa film Underage,  yaşları 11 ile 17 arasında değişen birkaç gündür fahişelik yapanlarla, yıllardır bu işi yapan Taylandlı çocukların, düşler ve umutlara adanmış filmi.. 

Sorulan sorulara çocukların verdikleri cevaplardan oluşan içeriğiyle Underage, kısıtlı zamanına çok fazla şey sığdırıyor.. Cevaplar çok ağır.. Para/sızlık her şeyin sebebi.. Küçücük, el kadar çocukların bu denli istismar ediliyor olması çok "fazla" geliyor bünyenize..

Tayland, zaten küçük yaşta fahişeliğe zorlanan çocuklarla anılıyor artık.. Dünyanın her ülkesinden insanlar, çocukları rahat rahat sikebilmek, onlara bir daha unutamayacakları travmalar yaşatabilmek için onca yolu kat ediyorlar.. Üstelik utanmadan da bunları anlatabiliyorlar.. Ülkenin içinde bulunduğu bu duruma karşı onca bilinçlendirme kampanyası yapılmış olmasına rağmen, değişen bir şeyin olduğunu söylemek imkansız.. Underage ise erkek çocuk fahişeler konusunda Tayland'dan çıkan ilk belgesel.. 

Çocukların her söylediği içinize oturuyor, ancak Tao'nun annesinin ölümünden sonra babasının fahişelik yapmasını istenmesi (ve gözyaşları) karşısında ağlamaktan başka bir şey yapamıyorsunuz..

Filmi aşağıda izleyebilirsiniz.. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.