Shelter



'07 yapımı Shelter, Jonah Markowitz'in ilk ve- şimdilik, tek uzun metrajlı filmi.. Romantik-komedi şablonunda ilerleyen film, gerçekçilik dozunun yüksekliğiyle türdaşlarından biraz olsun ayrılabiliyor.. İyi niyetli bu çabası da kimi zaman yetmiyor maalesef..

Bir aile trajedisinin ortasındayız: Anne ölmüş, baba ilaçlarla ayakta duruyor.. İki kardeşten kadın olanının çocuğu var, erkek olanı üniversiteyi kazanmış olmasına rağmen gidememiş.. İkisi de çalışıyor.. Değişerek çocuğa bakıyorlar.. Zach kız arkadaşıyla ayrılma sürecinde, bu sırada kasabaya Shaun geliyor.. Onunla takılmaya başlıyor Zach ve olaylar gelişiyor..

Klasik kendini iyi hisset filmlerinde olduğu gibi, hayatına sahip çık sloganıyla ilerleyen filmde, Zach, eşcinselliği/ni kabullenip, bundan utanmamayı öğreniyor.. Daha önceki sene ailevi sorunları yüzünden gidemediği okula gitmeye karar veriyor.. Buraya kadar sorun yokken, Jeanne karakteriyle film, kaş yapayım derken göz çıkarıyor.. Zira, Jeanne, filmin adeta kötü kadını.. Annelik sorumluluğunu yerine getirmiyor, sevgilisi Allen'la gece geç saatlerde eve geliyor, çocuğunu bırakıp Oregon'a gitmeyi planlıyor: Zach'in bakması şartıyla tabii.. Üstelik homofobik.. 

Kısacası film, Jeanne'den nefret etmemiz için elinden geleni ardına koymuyor.. Bu son derece gereksiz tutumunun karşısına da Zach'in ailesi için her şeyi yapması/okulundan bile vazgeçmiş olması temasını koyunca mesele iyice katmerleniyor.. Bu falsosu dışında, film her ne kadar beklediğiniz gibi gelişse de, kendini sıkmadan izletiyor.. Teknik açıdansa sörf sahnelerinde aynı planları 4-5 kez izletmesi dışında eksiği yok.. Oyunculuklarsa kötü, müzikleri güzel..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.