Coffee And Cigarettes


'03 yapımı Jim Jarmusch güzellemesi Coffee And Cigarettes, adında geçen iki şeye bağımlı olsanız bile, her bünye için ideal olmayan bir kısa film seçkisi.. Belirli bir konusu/lineerliği olmayan film/ler, çeşitli enstantanelerden ibaret ve onca stara rağmen, başrolünde kahve ve sigara var..

(Bu arada bir film hatası buldum: No Problem'da, Alex'in yaktığı ikinci sigara esnasında planların bir tanesinde kül tablasında sigara yanarken, diğer planda sigara yok oluyor..)

Filmleri teker teker ele almayacağım, ancak birkaç film diğerlerinin önüne geçiyor haliyle: Cate Blanchett'in döktürdüğü Cousins, Tom Waits ve Iggy Pop'lu Somewhere In California ve Steve Coogan'lı Cousins?? gayet tatminkar işler..
Diğer filmlerse görece başarılı olanlar.. Açıkçası diyalogları yüzünden her bünye için ideal olmayan filmlerden birkaç tanesini (Bill Murray'ın olduğu, açılıştaki ve ikizlerin olduğu..) hiç ama hiç sevmedim misal.. Bundaki en büyük etkense o "kafa.."yı yaşayamamak-
açıkçası istekli de olduğum bir şey değil.. Kulağa doğal da gelmiyorlar hem..

Ancak, filmlerin içerdiği mizahi doz tam kararında, ancak bunun da her bünye için aynı derece komik geleceğinin bir garantisi yok.. En iyisi, herkesin izleyip, yorumunu yapması gereken, son derece kişisel bir deneyim filmi Coffee And Cigarettes.. Mutabık olunabilecek birkaç şeyiyse sonra konuşalım..

Çekimler süper, o ayrı..

1 yorum:

Murat Uyanık dedi ki...

anlaşılamamak fanzinde yer almak ister misin ? sana başka türlü ulaşamadığımı anladığımda bu yolu denedim...sanırım başarılı da oldum ...jim jarmuschu çok severim çünkü...


http://anlasilamamak.blogspot.com/

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.