Kayıt Dışı: Priest


'11 yapımı Scott Charles Stewart filmi Priest'i daha fragmanken sevmiştim.. Ve fakat benim beklediğim film bu değildi..

Aynı adlı manhwadan uyarlanan filmin konusu şöyle (açılışındaki çok hoş animasyon bölüm sağolsun..) İnsanlar ve vampirler, uzun yıllar boyunca birbirleriyle savaş halindedirler, sonunda insanlar vampirlerle savaşmak için priestleri eğitip, savaşı onlar sayesinde kazanırlar; kilise yönetimindeki izole şehirlerde yaşamaya başlarlar.. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra vampirler geri döner: Hem de bu defa insan-vampir melezi Black Hat önderliğinde-
nasıl oluştuğuna dair filmde bir bölüm var..

İlk saldırıda ölen, yaralanan ve kaçırılan 3 kişi de kahramanımız Priest'in yakını olduğu için kendisi konseye çıkar, ve fakat kimse vampirlerin geri döndüğüne inanmadığı için yeminine karşı gelerek kaçırılan kızı (evet, meğerse kendi kızıymış: Türk filmi gibi, di mi??) için vampirlerin peşine düşer.. Bu sırada yanına kızının sevgilisi, sürekli yırtık dondan fırlamak için fırsat kollarmış gibi davranan çocuğu da yanına alır.. Olaylar gelişir, devam filmi için kapı açık bırakılır vs..

Okumadığım için bir fikrim yok ancak manhwanın konusu son derece güzele benziyor: Post-apokaliptik bir dönemde geçen öykü, beri yandan Orta Çağ skolastizmini de fazlasıyla anıştırıyor.. Ancak filmde bununla ilgili birkaç sahne gördükten sonra aksiyona teslim oluyoruz: Fakat bence ikisi gayet dengeli bir şekilde işlenebilir ve ortaya çok daha ele avuca gelir, ciddi bir film çıkabilirdi.. Ancak yönetmen kendini ispat etme derdine düştüğünden film bir yerden sonra beklendiği gibi ilerliyor..

Filmdeki özellikle çatışma/yakın dövüş sahnelerinin hemen hemen hepsi "daha önce görmüştüm.." hissi veriyor, yavaş çekimlerden tutun, tren üstündeki dövüş sahnesine kadar her şey bir şeylerin pastişi.. Vampirlerin tasarımı bile El Laberantino Del Fauno'daki Pale Man'e çok fazlasıyla (dişlisini düşün..) benziyor..

Filmin süresinin kısa olması aslında avantaja dönüşüyor, zira keyfiniz ufaktan kaçmaya başladığında bitiyor.. Priest 60 milyonluk bütçeye sahip ve dünya genelinde gişeden 76 milyon dolar kaldırmış: Devam filmi gelir mi gelmez mi muallakta ancak, bence ciddi bir revizyona ihtiyacı var bu sinematografinin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.