Better Than Chocolate


'99 yapımı Anne Wheeler filmi Better Than Chocolate, kendini iyi hisset filmlerinden: Tam da bu sebepten hiçbir cazibesi yok..

Senaryo şu şekilde gelişiyor: Maggie, üniversite okumak için ailesinin yanından taşınmış lezbiyen bir kızımız; ancak okulu bırakıp gündüzleri kitabevinde, bazı geceler ise gece kulübünde çalışıyor.. Maggie'nin annesi okulla ilişiğinin kesildiğini öğrenince Maggie'yi arıyor ve arada babasını terk ettiğini de söylüyor: Maggie'nin annesi ve kardeşi, Maggie'nin yanına taşınıyorlar (evin hikayesini hiç sormayın..) Bu sıralarda Maggie'nin hayatına Kim giriyor: Kim, bohem bir kadın, karavanında yaşıyor..

Hikaye Maggie'nin out olması, erkek kardeşinin buttplug denemesi, işlettikleri kitapçının homofobikler tarafından sürekli protesto edilmesi, cinsiyet değiştirme ameliyatına hazırlanan Judy'nin ailesiyle ilgili sorunlarıyla ilerlerken, climaxe doğru her şey yerle bir oluyor.. Kim ve Maggie ayrılıyor, zıvanadan çıkan homofobikler kitapçıya molotof kokteyli atıyorlar, Maggie kendini siper ediyor vs..

Filmi dediğim gibi kendinizi iyi hissetmek için izleyebilirsiniz, görsel tercihleriyle bile mümkün olduğunca gerçeğe yakın olmaya çalışan film yine de fazlasıyla masalsı kalıyor.. Araya sıkıştırılan homofobik çete ve Judy'nin barda karşılaştığı kötü muamele sahnelerinde bile film bireysel çözümleri tercih ediyor: Meselenin toplumsal yönüne vurgu yapmasını beklemiyorum ancak, filminde buna yer verebiliyorsan birkaç kelam daha edebilirsin gibime geliyor..

Kim dışında oyunculuklar son derece başarılı, özellikle de Judy rolünde Peter Outerbridge kelimenin tam anlamıyla döktürüyor.. Öyle böyle değil..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.