Fucking Åmål


'98 yapımı Lukas Moodysson filmi Fucking Amal, hakikaten de dört dörtlük bir film..

Bir okul: İki öğrenci.. Elin okulun en popüler kızı (izlediğimiz iyi ki bir Amerikan filmi değil, zira beyzbol maçları ve illa ki cheerleader klişesine bulanmamız an meselesi olabilirdi..), Agnes'se en yalnızlarından.. Uzun süredir Elin'e aşık olan Agnes, hiç beklemediği bir anda Elin'le karşılaşıp, öpüşüyor.. Sonra olaylar gelişiyor, finaldeyse mutlu bir son bekliyor bizi..

Filmin başarısı son derece gerçekçi olmasında yatıyor: Diyaloglardan odalarda asılı posterlere, cep telefonu effect'ten (bugünün modası, geçmişin demodesi = şimdinin Iphone'u da o zamanlar Ericsson 688'iydi..) tipik ergen triplerine her şey öylesine tanıdık ve gerçek ki, film sizi içine alıyor ve çıkmanıza da izin vermiyor: Üzerine de son derece iyi işlenmiş bir aşkla kendini bulma paralelliği var ki, insanı mest ediyor..

Oyunculuklar iyi olmasına iyi de (bu arada 14 yaşındaki Elin'i canlandıran aktrist o dönemde aynı yaştaymış..), Agnes rolündeki Rebecka Liljeberg çok başka parlıyor..

Kendi ergenlik döneminden nefret eden ben ve benim gibiler içinse hakikaten bulunmaz bir güzellikte Fucking Amal..





1 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili yucitek

sizi sevmenin bir değeri vardır. o çok değerlidir ve övgüye en layık odur. o bizim rabbimiz o çok yüce ve en hayırlısıdır.

Best Regards,

A Masturbator

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.